Burrito’s

burritos

Ik ben dol op zelfgemaakte burrito’s! Het liefst met zoveel mogelijk guacamole en een beetje zure room erbij.

Indien ik een drukke week heb of een keer ‘s avonds alleen moet eten, dan maak ik dit recept voor 4 personen. In de koelkast kan ik prima nog een paar dagen de tortilla’s, rijst, zure room, geraspte kaas en in een bakje het gehaktmengsel bewaren. Ik maak alleen dan de quacamole opnieuw. Je hoeft dan alleen nog maar even de tortilla’s opnieuw te vullen en in de oven te zetten. Tegenwoordig is meal preppen helemaal hot! 

Had jij al gehoord van meal preppen? In Amerika is het razend populair. Daar is inmiddels de zondag omgedoopt tot Food Preppin’ Sunday. De naam komt van meal preparation, een maaltijd bereiden. Het idee is dat je op zondag al je ingrediënten voor het avondeten van de week snijdt, schilt, kookt en voorbereidt, zodat je de rest van de week heel snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet. Met als voordeel dat je tijd bespaart, omdat je onderdelen uit verschillende maaltijden tegelijk kunt klaarmaken. Je bent niet alleen efficiënter, je bespaart ook geld als je in één keer boodschappen doet; de kans is minder groot dat je allerlei snaailekkers in huis haalt. En wat dacht je van de verleiding om na een lange, drukke dag een pizza te bestellen of een to-go maaltijd te scoren? Die weersta je, want thuis wacht je eigen maal!

Zo ver ga ik nog niet, maar ik vind het wel super makkelijk om een avondje alleen maar even je eten op te warmen.

Om nog even terug te gaan naar het heerlijke recept… Je kan het gehakt ook vervangen door (geplukte) kip. Of maak allebei de vullingen.

Geniet van deze Mexicaanse Fiesta!

Burrito’s met gehakt

40 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s / wraps
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomaten blokjes (400 gram)
  • 250 gram rundergehakt
  • 200 gram kidneybonen
  • geraspte kaas
  • 100 gram rijst
  • 1 bouillon blokje
  • 1 el pittige jalapeño schijfjes (optioneel)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Zure room
  • Guacamole (maak dit zelf!)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet een grote ovenschaal in.

2. Kook de rijst gaar samen met een bouillonblokje.

3. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de specerijen toe.

4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

5. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

6. Voeg de tomatenblokjes, jalapeño schijfjes en de kidneybonen toe. Laat de kidneybonen eerst even uitlekken.

7. Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.

8. Neem een tortilla en verdeel een deel van het gehaktmengsel erover. Strooi een beetje geraspte kaas over het gehakt.

9. Leg hierop een gedeelte van de gekookte rijst. Vouw de burrito dubbel en garneer deze met geraspte kaas.

10. Leg de burrito’s in de ovenschaal en bak de burrito’s in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

11. Serveer met guacamole en zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.