Lasagne Bolognese met zelfgemaakte Bechamelsaus

img_0984Deze lasagne is zo lekker! Mijn versie van een Lasagne Bolognese is eigenlijk bijna hetzelfde als mijn versie van een spaghetti Bolognese. Het is ook bijna net zoveel werk, alleen een schaal lasagne moet 45 minuten in de oven staan.

Bij de lasagne kan je net als bij de spaghetti Bolognese makkelijk je restjes groentes opmaken en een frisse rucola salade erbij serveren. Ook is een stukje vers ciabatta brood er altijd lekker bij. En mocht ik plakjes ham en salami in huis hebben, doe ik deze er ook tussen (tip!).

Tot voor kort maakte ik Bechamelsaus altijd uit een kant-en-klaar pakje waar je alleen melk aan toe moet voegen, maar aangezien ik niet meer uit pakjes kook heb ik toch maar eens een receptje gezocht voor het maken van zelfgemaakte Bechamelsaus… en wat blijkt, het is super makkelijk! Je hebt naast de melk, alleen maar boter en bloem nodig en laat ik dat nou altijd in huis hebben. Ik heb het maken van zelfgemaakte Bechamelsaus in dit recept verwerkt dus probeer het ook eens.

Lasagne Bolognese met zelfgemaakte Bechamelsaus

20 minuten – 45 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram lasagnebladen
  • 500 ml gezeefde tomatensaus (Heinz)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 courgette
  • 6 champignons
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden uit de tuin)
  • Olijfolie
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de uien in kleine stukjes.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg hier de ui aan toe.
  4. Pers de teentjes knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar.
  6. Snijd ondertussen de paprika, courgette, champignons en eventuele andere groentes (wortel, bleekselderij) in klein blokjes. Voeg dit aan het gehakt toe wanneer dit gaar is en bak dit een paar minuten mee.
  7. Roer er tenslotte de gezeefde tomatensaus door samen met de Italiaanse kruiden. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper, zout, een scheutje ketjap of rode wijn. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder!
  8. Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.
  9. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken totdat deze de juiste dikte heeft.bechamelsaus
  10. Snijd de mozzarella in plakjes.
  11. Begin nu met het vullen van een ingevette ovenschaal: eerst een laagje bechamelsaus, vervolgens lasagnebladen, dan tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, lasagnebladen, plakjes mozzarella en eindig met een laagje geraspte kaas. En doe over de bovenkant nog een paar kleine klontjes boter.
  12. Zet de lasagne Bolognese in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.