Spaghetti alla puttanesca

puttanesca

Spaghetti alla puttanesca is een heerlijke smaakvolle pasta! Dit recept van Jamie Oliver heb ik een paar weken geleden ontdekt en sindsdien heb ik het gerecht al 5x gemaakt! Jamie Oliver heeft altijd lekkere recepten maar dit recept is super makkelijk te maken, binnen 20 minuten klaar, heel erg lekker en nog best gezond ook! Je mist in dit recept ook helemaal geen vlees, want dat wordt vervangen door de tonijn.

Ik heb dit recept ook al zovaak gemaakt omdat ik de ingrediënten standaard in huis heb. En omdat mijn vriend het ook super lekker vind zorg ik tijdens het boodschappen doen er ook voor dat deze voorraad ook beschikbaar blijft in huis want de blikjes tonijn gaan nu sneller op dan ik gewend ben. Dus als we een keer laat thuis komen dan flans ik binnen 20 minuten deze pasta op tafel, dit is gezonder (en sneller) dan snel een bezoekje aan de Chinees of snackbar.

Ik raad je daarom ook aan om deze ingrediënten in huis te halen en een keer te maken mocht je laat thuis komen en eigenlijk geen zin meer hebben om te koken… Je zal verrast zijn naar deze heerlijk pasta! Maar je mag het ook gewoon vanavond op tafel zetten met een lekkere rucola salade, pijnboompitjes en een goed glas wijn erbij!

Spaghetti alla puttanesca

20 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 225 gram tonijn op olie
  • 700 gram gezeefde tomatensaus
  • 30 gram ansjovis filets in olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 Spaanse rode pepers
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • platte peterselie, vers
  • zwarte olijven
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijnzelf in het blikje zitten.
  3. Pers de tenen knoflook uit boven de koekenpan, voeg vervolgens de kappertjes en ansjovis met olie toe. Hak de Spaanse peper en de steeltjes van de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
  4. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel ongeveer 2 minuten in de koekenpan en doe er dan de tonijn en zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een snufje kaneel en de gezeefde tomatensaus door.
  5. Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Doe de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan.
  6. Voeg daarna het grootste deel van de peterselieblaadjes, citroensap en een klein beetje extra vierge olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Om de saus te verdunnen, kan een scheutje van het kookwater toegevoegd worden.
  7. Schep de spaghetti op een schaal, bestrooi met het laatste restje peterselie en serveer de Spaghetti alla puttanesca.

 

Recept komt uit het kookboek van Jamie Oliver, Jamie in 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.